• Highest quality medical and surgical care to all patients.

  Highest quality medical and surgical care to all patients
 • Acıbadem International

  leading healthcare institution.
  Acıbadem International
 • Acıbadem International

  Integrated healthcare services network.
  Acıbadem
 • internationally accredited Hospitals group

  Internationally accredited Hospitals group
 • The most valued private healthcare services

  Comprehensive diagnostic and treatment services by highest calibre health care professionals.
  Acıbadem
 • Acıbadem International

  leading healthcare institution.
  Leading healthcare institution
 • Acıbadem Quality

  Highest quality medical and surgical care to all patients.
  Acıbadem
Previous Next

Zdravlje Grudi

Zdravlje Grudi

Koja je uloga grudi?

Dojke se sastoje od mlečnih čvorova i kanala koje nose mleko (koje ti čvorovi proizvode) do bradavica i masti i vezivnih tkiva koje pune medjuprostor istih. Svaka dojka se nalazi ispred grudnih mišića preko rebara. Bradavica je centar tamnom područja koji se zove areola. Takođe, dojka sadrži limfne kanale koji prenose bezbojnu tečnost zvanu limfa. Limfni kanali se otvaraju na malim okruglim limfnim čvorovima. Grupe limfnih čvorova koji pripadaju dojki se nalaze najpre blizu dojke u delu pazuha, blizu ključne kosti i blizu grudne kosti. Limfni čvorovi sadrže bakteriju, ćelije kancera i druge štetne komponente koje se mogu naći u limfnom sistemu.

Zašto Acibadem Centri za Zdravlje Grudi?

1.Multidisciplinarni pristup;

U granama Hirurgije Kancera Grudi, Plastične Hirurgije, Radioterapije, Hemoterapije, šansa za multidisciplinarnim dijagnozama i terapijama je obezbeđena za pacijenta, tako što su uključeni iskusni timovi iz određenog polja, kao i najsavremeniji uređaji.

Osim ovoga, pacijenti kancera grudi dobijaju sveobuhvatnu multidisciplinarnu negu, uljučujući podružne usluge kao što su upravljanje obolenjem kancera grudi, nutricionističke i genetičke konsultacije, psihosocijalni programi podrške i fizičku terapiju.

2.Istorija Vrhunske Tehnologije;

U našim Centrima za Zdravlje Grudi, implementiraju se rane dijagnoze, terapije i programi praćenja, sve sa uređajima visoke tehnologije (3 dimenzionalna Mamografija sa Tomosintezom, 4 dimenzionalna Grudna Ultrasonografija, Biopsija uz asistenciju vakuma i Biopsiju pod vođstvom MR-a).

3.Rano Otkrivanje, Ispravna Dijagnoza;

U Acibadem Centrima za Zdravlje Grudi, šansa ranog otkrića i ispravne dijagnoze je moguća zahvaljujući sveobuhvatnom pristupu.

Mi stvaramo razliku sa Mamografijom sa Tomosintezom, 4 dimenzionalnom ultrasonografijom, kliničkim ispitivanjem grudi i edukacijom samo-pregledanja, kao i sa uslugama skeniranja kancera grudi. Takođe, redovnim pregledima i specijalnim konsultantskim uslugama, obezbeđuje se edukacija o riziku od kancera grudi kod žena i ranom otkrivanju, što u mnogome smanjuje mogućnost dobijanja kancera.

4.Specijalisti us Svom Polju, Iskusni Tim;

Naš tim specijalista se sastoji od hirurga za grudi, medicinskih onkologa, hirurga plastične hirurgije, onkologa radijacije, radiologa, patologa i medicinske genetike, sve iskusni stručnjaci iz svog polja koji pružaju sveobuhvatnu negu pacijenata u Acibadem Centru za Zdravlje Grudi. Takođe, postoji i nutricionističko savetovanje, fizička terapija i sveobuhvatni psihološki program podrške za pacijente sa kancerom dojki.

5.Zaštitna Hirurgija Grudi;

Onkološke operacije i inovativne rekonstruktivne tehnike se koriste od strane hirurga specijalista za grudi.

Obolenja Grudi

Grudne izrasline

Najčešće izrasline kod grudi:

 • Ciste (tečni sadržaj)
 • Fibroadenomske
 • Filodne

Druge čvrste (čvrst sadržaj) benigne lezije:

Zvezdasti ožiljak i kompleksne sklerozne lezije, papiloma, lipoma, hamartoma, masna nekroza, leiomioma, granularni ćelijski tumori itd.

 • Ciste u grudima
 • Fibroadenoma tumori
 • Filoidni tumori
 • Intraduktilna papiloma
 • Zapaljenska obolenja grudi (mastitis)