• internationally accredited Hospitals group

  Internationally accredited Hospitals group
 • The most valued private healthcare services

  Comprehensive diagnostic and treatment services by highest calibre health care professionals.
  Acıbadem
 • Acıbadem Quality

  Highest quality medical and surgical care to all patients.
  Acıbadem
 • Highest quality medical and surgical care to all patients.

  Highest quality medical and surgical care to all patients
 • Acıbadem International

  leading healthcare institution.
  Leading healthcare institution
 • Acıbadem International

  leading healthcare institution.
  Acıbadem International
 • Acıbadem International

  Integrated healthcare services network.
  Acıbadem
Previous Next

Uho, grlo, nos

Ove specijalističke grane zahtevaju specijalizovanu obuku. Pored standardnog uho, grlo, nos treninga, naši iskusni specijalisti za uho, grlo, nos u Acibadem bolnicama su prošli dodatnu obuku. Naše bolnice su u potpunosti opremljene najsavremenijom tehnologijom i sve procedure za uho, grlo, nos trenutno dostupne širom sveta su uspešno izvršene.

Kada stignete u Acibadem kliniku za uho, grlo, nos bićete pregledani u izuzetno modernoj, potpuno opremljenoj sobi (kruti i fleksibilni endoskop, stroboskop, digitalni sistem za snimanje) od strane visoko obučenih lekara koji će osigurati da dobijete odgovarajuće lečenje. Acibademovi stručnjaci za uho, grlo, nos blisko sarađuju sa drugim stručnjacima kako bi se obezbedila sveobuhvatna briga o pacijentima.

Sledeći poremećaji uha, grla, nosa se leče na našoj klinici.

Otologija/Neurologija

Jedinica za otologiju/neurologiju obavlja sledeće procedure: lečenje zujanja u ušima, lečenje vrtoglavice, hirurgija za poremećaje bubne opne i srednjeg uha, hirurgija za otosklerozu, dijagnostika i lečenje gubitka sluha, hirurško usađivanje implanata u uho (takođe poznato kao bioničke uši – veoma snažne uši), rehabilitacija uz slušne uređaje i primena hirurški usađenog slušnog aparata. Takođe i hirurgija za urođenu slušnu atresiju, BAHA (koštano usađen slušni aparat) sistem, kao i popravka mikrotije koja može biti izvršena.

Hirurgija za otorinolaringološki rak

Otorinolaringološka hirurgija koristi najsavremenije dostupne metode za lečenje sledećih stanja: uho, grlo, nos, usne duplje, nosne duplje, grkljana, pljuvačne žlezde, i dijagnoza i lečenje svih benignih i malignih tumora štitne žlezde u vratu. Pored hirurškog lečenja, posle operacije popravka tkiva se gubi, a onkološki tretmani su obezbeđeni u našim klinikama.

Rinologija

Naše Odeljenje rinologije uspešno upravlja medicinskim i hirurškim procedurama za dijagnostiku i lečenje zapušenog nosa, lečenje alergija, i medicinsko i hirurško lečenje sinusa. Urođeni problemi nosa kao što su koanalna atrezija mogu se uspešno lečiti.

Endoskopske tehnike su danas široko primenjene u hirurgiji sinusa. Naša klinikakoristi najrazvijeniji i najnoviji „hirurški navigacioni sistem“ koji smanjuje rizik od komplikacija nastalih od operacije. Na ovaj način, potencijalni sporedni efekti se svode na ekstremno niske nivoe. Ova tehnologija je posebno korisna kod pacijenata koji su prošli prethodne operacije nastale zbog izmenjene anatomije ili kod pacijenata sa tumorima.

Plastična hirurgija lica

Plastična hirurgija lica je oblast koja se u velikoj meri razvila u poslednjih nekoliko godina. Pored rinoplastike, uspešno radimo mnoge procedure, uključujući: korekciju isturenih ušiju, tretman facijalnih bora (botoks, fileri), fejslifting (hirurški ili preko šav lift metoda), podizanje vrata, korekcija kapaka i opuštenih podočnjaka. Klinika takođe uspešno obavlja operacije viličnih kostiju.

Pedijatrijski uho, grlo, nos poremećaji

Naša klinika je jedan od retkih centara koji nude takvo sveobuhvatno lečenje. Naši lekari specijalisti sprovode procedure na pedijatrijskom uho, grlo nos odeljenju koje nisu ograničene na krajnik ili krajnik ždrela, ali uključuju: lečenje urođenih anomalija (rođeni bez ušiju ili nosa, rascep nepca), poremećaji u vezi sa urođenim anomalijama grla, disanja i urođenim cistama i masama.

Poremećaji glasa i disfagija (poremećaj gutanja)

Jedinica za poremećaje glasa i gutanja obezbeđuju neophodne preglede, lečenje i rehabilitaciju i hirurgiju za poremećaje uključujući disfoniju (gubitak glasa), govorne poremećaje, teškoće u gutanju i lepljivu pljuvaču.

Koristi se laser najsavremenije tehnologije, Lumenis CO2, i trenutno je dostupan u nekoliko zdravstvenih ustanova širom sveta. Naši iskusni stručnjaci koriste uređaj za lečenje stanja uključujući oboljenja glasnih žica (polipi, lezije), suženje dušnika (tumori) i rak grla. Tumori usta i nosa i lezije na koži mogu se lečiti laserom sa minimalnim krvarenjem. Takođe je poznato da je laser izizetno korisna metoda u lečenju papiloma, virusne infekcije disajnog puta. Laser se takođe uspešno koristi za lečenje kožnih lezija u CO2 laserskoj plastičnoj hirurgiji.

Hrkanje i poremećaji spavanja

Pacijenti koji pate od hrkanja i apneje u spavanju (prestanak disanja u snu) su ispitani u našoj klinici. Poremećaji spavanja se određuju u laboratoriji za spavanje nakon čega se pogodne metode lečenja (ili hirurško ili CPAP – maska koja upravlja pritiskom vazduha kako bi zadržao disajne puteve otvorene) predložu.

Audiologija i prepreke u govoru

Odeljenje za audiologiju i prepreke u govoru obavljaju sledeće procedure: testove sluha, testove bilansa, rehabilitaciju zujanja u ušima, lečenje poremećaja bilansa, terapija za govor i disfagiju, izbor i primenu slušnih aparata, kohlearni implanti kod pacijenata koji pate od urođenog gubitka sluha ili od gubitka sluha nakon rođenja. Sve testove pre postupka i rehabilitaciju nakon postupka vode i pružaju naši specijalisti audiologije. Naše Odeljenje audiologije koristi najsavremeniju tehnologiju i audiološki testovi se sprovode u standardnim nemim sobama. Klinika pruža video ENG, kalorijske testove i pozicione testove. Takođe, pacijenti mogu izabrati slušni aparat koji im se ugrađuje. Klinika je opremljena svom potrebnom tehnologijom za lečenje zujanja u ušima.